top of page

De allerbeste backpack bestemmingen volgens Reisblogster Roëll

Heb je besloten om te gaan backpacken, maar weet je nog niet naar welk land je reis moet gaan? Wij vroegen Roëll de Ram, reizigster en oprichtster van het reisblog We Are Travellers wat de gaafste bestemmingen zijn.

Thailand

Thailand kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje, het is de populairste bestemming onder backpackers. Ook wanneer je voor het eerst zo’n lange reis gaat maken, is dit land een aanrader. Het eten is er geweldig en het is ontzettend goedkoop. Roëll: “Het reizen van plek naar plek is makkelijk en je komt er zoveel andere reizigers tegen. Het landschap is heel erg mooi en het weer is er goed. Pas alleen op voor het regenseizoen!”

Myanmar

Dit is een buurland van Thailand, maar lang niet zo bekend als backpackbestemming. Het is ook nog niet zo lang geopend voor toeristen. Volgens Roëll heb je daardoor wel het gevoel dat je door het echte authentieke Azië reist. “De mensen die er wonen zijn ontzettend lief. Je reist er makkelijk doorheen per bus en alles is goedkoop. En dan hebben ze er ook nog zulke mooie tempels.”

Brazilië

Trekt Azië je niet zo en gaat jouw hart sneller kloppen van Zuid-Amerika? Dan is Brazilië een gaaf land om doorheen te trekken. Voor Roëll was het haar eerste backpack bestemming, een aantal jaar geleden. “Het ene moment bevind je je in een stad als Rio de Janeiro, het andere moment midden in de natuur bij de Pantanal of de Amazone. Wil je echt iets bijzonders? Dan moet je capoeira lessen nemen in Salvador de Bahia of afreizen naar Lencois Maranhenses voor een geweldig natuurgebied”, vertelt Roëll.

Australië

Vind je het fijner om naar een Engelstalige bestemming te gaan? Ga dan voor Australië, een bestemming met een geweldig landschap. Roëll: “Dit land kan niet ontbreken in een lijstje met backpacklanden. Er heerst een heerlijke no worries mentaliteit en je komt heel veel andere reizigers tegen.” Houd er wel rekening mee dat het leven hier duurder is dan in Aziatische of Zuid-Amerikaanse landen.

Cuba

Cuba is een geweldig land en als je er heen wilt, moet je nu je kans pakken. “Hoe vaak hoor je wel niet iemand zeggen: Wil je naar Cuba? Dan moet je nu gaan voor alles anders wordt! Cuba is met haar salsa, prachtige stranden, mooie natuur en gave oldtimers een bestemming waar je snel naartoe moet. Het land opent zich namelijk steeds meer voor toerisme en andere landen. Hierdoor kan het de komende jaren flink gaan veranderen”, legt Roëll uit.

West-Amerika en Hawaï

Bij deze landen denk je misschien niet zo snel aan backpacken. Toch is het zeker de moeite waard. Roadtrippen met de auto in West-Amerika en Hawaii is ook een aanrader. Roëll: “In West-Amerika heb je zoveel mooie natuurparken, daarom mocht deze zeker niet missen. Combineer het met een trip naar Hawaii en je hebt een reis om nooit meer te vergeten.”

Indonesië

De laatste, maar zeker niet de minste van het rijtje. Alweer de derde Aziatische bestemming, maar dat is niet zonder reden. Aziatische landen hebben prachtige landschappen en daarnaast zijn ze ontzettend goedkoop. Indonesië is volgens Roëll een echte backpack aanrader. “Je kan er yoga lessen volgen of fietsen tussen de mooiste rijstvelden. Elke dag eet je er de lekkerste gerechten zoals Gado Gado en er zijn zelfs verlaten eilanden waar je een nachtje kunt doorbrengen (tip: Gili Nanggu).” Logisch dus dat deze bestemming in het lijstje moest.

Roëll is oprichtster van We Are Travellers, een reisblog met elke maand zo’n 45.000 unieke bezoekers. Ze woont in Amsterdam, maar is regelmatig op reis.

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page