top of page

Mijn master: amerikanistiek


In de rubriek mijn master vertelt iemand die is gaan doorstuderen over zijn of haar master. Deze keer Ids (21). Hij ging na HBO journalistiek de master Amerikanistiek doen aan de Rijksuniversiteit Groningen.

"Ik koos ervoor om een master te gaan doen na mijn HBO. Journalistiek was een echt een praktische opleiding en ik zocht nog wat theoretische verdieping. Ik heb de vervolgopleiding dan ook altijd gezien als een theoretische verdieping van mijn huidige vak als journalist. Ik wil graag de onderzoeksjournalistiek in, of correspondent in Amerika worden. Met amerikanistiek zet ik mijzelf meer neer als iemand met specialistische kennis in plaats van een allround journalist. Bij de journalistieke opleiding ben je toch al snel een nieuwsjournalist en ik wil graag meer de diepte in. Ook geeft Amerikanistiek de mogelijkheid om mijn Engels nog wat bij te schaven.

Ik ben erg geïnteresseerd in Amerika, omdat het een land met zoveel facetten is. Ook is het nog steeds het machtigste land van de wereld en heeft het veel invloed op 'onze' Westerse cultuur. Het leek me gewoon erg mooi om me te verdiepen in dit land. Bovendien bood de master veel keuzevrijheid.

Op dit moment doe ik nog de premaster, omdat ik dus van het HBO kwam. De overgang van het HBO was wel even wennen omdat het allemaal veel theoretischer en in het Engels is. Meteen lange essays schrijven in het Engels was een lastige overgang. De colleges in het Engels vielen mee en zijn makkelijk te volgen. Ook het theoretische niveau is na een beetje wennen me goed afgegaan. In de pre-master loop ik mee met vakken uit de Bachelor. Ik volg vakken over de Amerikaanse cultuur en geschiedenis en een vak om goed academisch Engels te schrijven. Als ik de premaster haal kan ik de master gaan doen. Deze is een stuk vrijer. Je gaat een specifiek deel van de Amerikaanse cultuur bestuderen en ik kan bijvoorbeeld ook voor een stage of scriptie naar Amerika."

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page